Χωρίς κατηγορία

Συμμετοχή του ΣΤ’ εργ. στο Kinono Festival (Τήνος)

Επτά φοιτητές και φοιτήτριες του ΣΤ’ εργαστηρίου ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, ταξίδεψαν και φιλοξενήθηκαν στην Τήνο, από τις 10 έως τις 17 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Τήνου Kinono / Κοινωνώ.

PANO_20170710_193706 (1280x387)

PANO_20170710_194703 (1280x201)

Συμμετέχοντες: Μάνια Αδαμοπούλου, Ήρα Βιτάλη, Βιβή Κασαρά, Χρήστος Κατσίνης, Σέβη Κρητικού, Πάνος Κόλλιας, Ντορίτα Πιμπλή
Συντονισμός και Επιμέλεια: Γιώργος Καζάζης

Μεταμόρφωση

Μεταμορφώνω σημαίνει αλλάζω την μορφή μιας ιδέας, αλλάζω την φόρμα ενός σχήματος.
Μεταμόρφωση είναι και η άλλη, η διαφορετική οπτική γωνία που θα φωτίσει και θα δείξει ο καλλιτέχνης στο κοινό.
Η φύση της τέχνης είναι να μεταμορφώνει κάθε τι: Σχήματα, ιδέες, συναισθήματα, καταστάσεις, αλλά ταυτόχρονα είναι και το κουκούλι, αυτός ο ιδανικός χώρος όπου αναπτύσσονται οι όποιες μεταμορφώσεις.
Αυτή η έννοια της μεταμόρφωσης απασχολεί τους επτά καλλιτέχνες – φοιτητές από το ΣΤ’ εργαστήριο ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Αθήνας, στο παλιό ελαιοτριβείο, στην Χώρα της Τήνου.
Προσπαθούν να διαχειριστούν στοιχεία από την παράδοση της Τήνου, αλλά και του συγκεκριμένου ελαιοτριβείου, με άξονα αναφοράς την εικαστική μεταμόρφωση του χώρου, σε έναν επικαιροποιημένο οργανισμό με εννοιολογική δομή.


Οι, Βιβή Κασαρά, Χρήστος Κατσίνης, Πάνος Κόλλιας και Σέβη Κρητικού δημιούργησαν ένα εικαστικό περιβάλλον, που υφαίνεται στη δομή και τον χαρακτήρα του χώρου.
– Πότε βρίσκεσαι μέσα σε ένα κουκούλι;
Περιβάλλον εσωτερικό και άυλο που προκύπτει από την ανάγκη για προστασία ή εξέλιξη.
– Χωράς ή όχι μέσα σε αυτό;
Βγαίνοντας από το πλέγμα συνειδητοποιείς το χρόνο που χρειάστηκες μέσα του αναμετριέσαι μαζί του.
μικτή τεχνική, διαστάσεις μεταβλητές, 2017 (διάρκεια βίντεο 1:16)


Τη Μάνια Αδαμοπούλου και τη Ντορίτα Πιμπλή στο έργο «αποδέσμευση«, τις απασχολεί η μετάβαση από το συμβατικό στο ασύμβατο, η εκρηκτική στιγμή που η ύλη μεταμορφώνεται σε άυλη δυνατότητα αναζήτησης της προσωπικής ταυτότητας.
μικτή τεχνική, διαστάσεις μεταβλητές, 2017


Την Ήρα Βιτάλη απασχολούν οι συμβολισμοί που εμπεριέχονται στις έννοιες της ρίζας, του θεμελίου, μέσω του δέντρου. Απογυμνώνει το δέντρο από τις ζωτικές του ιδιότητες και εστιάζει κυρίως στην πατριαρχική επιβλητική στατική του φόρμα, σχολιάζοντας τη δυσκαμψία και τον εγκλωβισμό, μιας στείρας ηθικοπλαστικής, παραδοσιακής κοινωνίας, η οποία συνεπάγεται την μη έρευνα και την άγνοια, σε ένα περιβάλλον που δεν δέχεται την ατομικότητα.
μικτή τεχνική σε καμβά, 200×200 εκ, 2017


Φωτογραφίες από τα εγκαίνια

Πληροφορίες για το Kinono / Κοινωνώ

Advertisements
Κλασσικό