Χωρίς κατηγορία

“Διερχόμενοι” Project

1 έννοια, 3 βήματα, 3 χώροι

Ομαδική έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν με έργα τους και οι φοιτήτριες του ΣΤ’ εργαστηρίου ζωγραφικής, Στεφανία Δασκαλόσογλου, Γωγώ Καλύβα και Κόνι Ρίστα.

10 -24 Μαϊου υπό την αιγίδα της UNICEF, του γραφείου Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Η ομαδική αυτή έκθεση αποτελεί το τρίτο βήμα στη φάση ολοκλήρωσης του εικαστικού δρώμενου “Διερχόμενοι” Project που διοργανώνεται από την ομάδα ΤετARTημόριο, με αφορμή τη Πανελλήνια μέρα Προσφυγιάς στις 5 Απριλίου.

Tο “Διερχόμενοι” Project υλοποιείται σε τρία βήματα – στάδια: δημιουργία, επεξεργασία και έκθεση. Μία έννοια διέρχεται από παιδικά σχέδια, κάνει μία στάση στα σχέδια των φοιτητών και αποφοίτων – εικαστικών της ΑΣΚΤ και ολοκληρώνεται προσφέροντας, μέσα από τις ομαδικές εκθέσεις, τις τελικές δημιουργίες στη ματιά του κοινού.

Στο στάδιο της δημιουργίας, ζητήθηκε από μαθητές δημοτικών σχολείων του Παλαιού Φαλήρου να ζωγραφίσουν με βάση την έννοια του «πρόσφυγα». Το ίδιο αυτό σχέδιο, στο στάδιο της επεξεργασίας, πέρασε στα χέρια φοιτητών της Σχολής Κάλων Τεχνών και αποφοίτων – εικαστικών.

Το “Διερχόμενοι” Project ολοκληρώνεται, με τη φάση των ομαδικών εκθέσεων σε τρεις χώρους:

1. Μετρό Συντάγματος – Πασχαλινό Bazaar UNICEF – 4-5 Απριλίου 2017
2. Δημοτική Πινακοθήκη Φλοίσβου – 24-25 Απριλίου 2017
3. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – 10-24 Μαΐου 2017

Η καταληκτική αυτή φάση του δρώμενου, πρόκειται να πλαισιωθεί από τις εξής παράλληλες δράσεις: Παιχνίδι “Βρες τον Εαυτό Σου”, – κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές θα αναζητήσουν το έργο που προέκυψε από το αρχικό δικό τους.
Παράλληλα και καθ’ όλη τη διάρκειά του δρώμενου θα διεξάγονται προβολές.

Επιμέλεια: Ιωάννα Μύρκα

Advertisements
Κλασσικό