Χωρίς κατηγορία

Η documenta 14 ανοίγει σήμερα την έκθεσή της στην Αθήνα

PRESTEL_Daybook_GRΣήμερα 8 Απριλίου 2017 η documenta 14 ανοίγει την έκθεσή της στην Αθήνα. Στο Κάσελ τα εγκαίνια σηματοδοτούνται από τον πυκνό, λευκό καπνό που αναδύεται από την κορυφή του πύργου Zwehrenturm του Fridericianum. Πρόκειται για το έργο Expiration Movement (Κίνηση εκπνοής) του καλλιτέχνη Daniel Knorr που συνδέει το Κάσελ, την γενέτειρα της documenta, με την Αθήνα, πόλη στην οποία η documenta 14 απλώνεται σε περισσότερα από 40 διαφορετικά δημόσια ιδρύματα, πλατείες, κινηματογράφους, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες. Περισσότεροι από 160 καλλιτέχνες απ΄όλο τον κόσμο παρουσιάζουν τα νέα έργα που δημιούργησαν για την documenta 14.

Οι κυριότεροι εκθεσιακοί χώροι θα είναι ανοιχτοί από Τρίτη έως Κυριακή, 11 π.μ-9 μ.μ. και την Πέμπτη 11 π.μ.-11 μ.μ. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τον ιστότοπο της documenta 14 σχετικά με τις ώρες και τις μέρες λειτουργίας κατά τη διάρκεια του Πάσχα, καθώς και για πληροφορίες για τα εισιτήρια.

Έχουμε τη χαρά να σας γνωστοποιήσουμε το πρόγραμμα της εναρκτήριας εβδομάδας στο ιστότοπό μας και σας προσκαλούμε θερμά να παραστείτε στις εκδηλώσεις. Παρακαλούμε σημειώστε επίσης ότι σε κάποιες εκδηλώσεις η χωρητικότητα είναι περιορισμένη. Πληροφορίες για τους καλλιτέχνες και τους εκθεσιακούς χώρους της documenta 14 μπορείτε επίσης να βρείτε ηλεκτρονικά.

Τις δύο κύριες εκδόσεις, το documenta 14 Daybook και το documenta 14 Reader, μπορείτε να βρείτε από σήμερα στους χώρους της έκθεσης στην Αθήνα και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της documenta 14. To documenta 14 Reader είναι μια κριτική ανθολογία που διερευνά ζητήματα οικονομίας, γλώσσας και αποικιακότητας της εξουσίας, ενώ το documenta 14: Daybook είναι αφιερωμένο στους καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στην documenta 14.

Πληροφοριακό υλικό σχετικά με την documenta 14 καθώς επίσης το καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων διατίθενται στο Κέντρο Τύπου και Πληροφοριών στην οδό Μουρούζη 16, 10674, Αθήνα, και μέσω της δεκαπενθήμερης εφημερίδας της documenta 14 με τίτλο Public Paper που διατίθεται δωρεάν σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους και στα Κέντρα Τύπου και Επισκεπτών στην Αθήνα και στο Κάσελ. Το πρώτο φύλλο εκδόθηκε στις 7 Απριλίου 2017 ενώ το δεύτερο, με ύλη που αφορά και τις δύο πόλεις, θα κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου.

Το δεύτερο σκέλος της documenta 14 ανοίγει στις 10 Ιουνίου 2017 στο Κάσελ. Η Βουλή των Σωμάτων, το Πρόγραμμα Δημοσίων Δράσεων της documenta 14, μεταφέρεται στο τέλος Απριλίου στο Κάσελ. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Advertisements
Κλασσικό