Χωρίς κατηγορία

Η ΑΣΚΤ στην Εποχή των Εικόνων

Δείτε το επεισόδιο ΕΔΩ

untitled-1

Η εκπομπή «Η εποχή των εικόνων«, επισκέπτεται την ΑΣΚΤ, με αφορμή το άνοιγμα της νέας Βιβλιοθήκης, ένα εξαιρετικό γεγονός με πολλαπλές σημασίες. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά τέσσερις σημαντικούς καθηγητές και καλλιτέχνες της ΑΣΚΤ, με ιδιαίτερο λόγο και έργο, οι οποίοι μιλούν εκ βαθέων. Συγκεκριμένα, συναντά τον πρύτανη της Σχολής, Πάνο Χαραλάμπους, με κέντρο της συζήτησης το νέο πρόσωπο που θα πρέπει να αποκτήσει το ίδρυμα στη νέα εποχή, το ρόλο των καθηγητών, της πολιτείας και των θεσμών στον εκσυγχρονισμό της. Ο Πάνος Χαραλάμπους αναφέρεται στην έναρξη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, στη συνεργασία ΑΚΣT–Documenta, καθώς και στο δικό του ρόλο στην πρυτανεία της Σχολής.

Στη συνέχεια, μιλάει ο καθηγητής Γλυπτικής, Νίκος Τρανός, δίνοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο ένα «μάθημα» καλλιτεχνικής πρακτικής μέσα από διαχρονικές αξίες αλλά και σημερινές προοπτικές.
Ο πρώην πρύτανης της Σχολής, Γιώργος Χαρβαλιάς, απλώνει τη σκέψη του στα όσα θα μπορούσαν να έχουν γίνει και στις παθογένειες που εμποδίζουν συχνά την εξέλιξη της ΑΣΚΤ προς μία περισσότερο εξωστρεφή και λειτουργική ως προς την εποχή κατεύθυνση.
Στο εργαστήριο του καθηγητή της ΑΣΚΤ και καλλιτέχνη Νίκου Ναυρίδη ανοίγεται μια ιδιαίτερη συζήτηση για το νέο στην Τέχνη, τη διδασκαλία, τις σχολές Τέχνης, καθώς και για το ρόλο των καθηγητών-καλλιτεχνών στη διαμόρφωση καλλιτεχνικής συνείδησης.

Σενάριο-παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς G.S.C.
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος
Μοντάζ-μιξάζ: Νίκος Βαβούρης
Οπερατέρ: Νικόλας Καρανικόλας, Ειρήνη Καραγιάννη
Ηχολήπτης: Χρήστος Παπαδόπουλος.
Ενδυματολόγος: Δέσπονα Χειμώνα
Βοηθός παραγωγής: Θανάσης Χρυσόγελος, Μάρκος Δαμιανός
Φροντιστήριο: Λίνα Κοσσυφίδου
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου
Εκτέλεση παραγωγής: blackbird production

Κλασσικό