Χωρίς κατηγορία

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατασκευή Μνημείου

Παραχώρηση δημοτικού χώρου, για την κατασκευή και τοποθέτηση μνημείου σεβασμού, για τα θύματα της κρίσης.

Megara_NikiΤην Τετάρτη 9 Μαρτίου, θα συγκεντρωθούμε στο χώρο του εργαστηρίου, ώστε να συζητήσουμε την δυνατότητα κατασκευής μνημείου σεβασμού για τα θύματα της κρίσης.

Η κρίση που διέρχεται η Ελληνική Κοινωνία από το 2008 έως σήμερα, κρίση οικονομική, πολιτική,  κρίση του συστήματος αξιών, κρίση πολιτισμού και τελικά κρίση αξιοπρέπειας στην καθημερινότητα πολλών συνανθρώπων μας, μας οδήγησε να σκεφθούμε και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση δημιουργίας έργων τέχνης που θα εκφράζουν τον πόνο και την οδύνη αλλά και τον αιφνιδιασμό όλων εκείνων που ένιωσαν να πλήττονται από τα συνεχή γεγονότα που προκύπτουν στην ζωή του. Η εργασία μας αυτή ξεκίνησε αρχικά σαν άσκηση στο 6ο εργαστήριο ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και οδηγηθήκαμε τελικά στην διαπίστωση ότι οφείλουμε να συνεισφέρουμε με τα εκφραστικά μας μέσα στην αποτύπωση των συνεπειών της κρίσης στην ζωή των πολιτών της Αθήνας με την δημιουργία ενός έργου τέχνης που θα αποτελεί μνημείο σεβασμού των συνεπειών της κρίσης στην ζωή των συνανθρώπων μας.

Ζητάμε να μας παραχωρηθεί από τον Δήμο Αθηναίων ένα σημείο σε έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο για την κατασκευή και τοποθέτηση ενός μικρού μνημείου για τα θύματα της κρίσης.

  • Περιγραφή του εικαστικού έργου
  • Ποιος το υλοποιεί > Βιογραφικά καθηγητή + Φοιτητών + ΣΤ’ εργαστηρίου 
  • Υλικά κατασκευής > Μακέτα
  • Πώς θα στηθεί > Στατική μελέτη και τεχνική περιγραφή
  • Πού θα στηθεί > Επιλογή και πρόταση χώρου
  • Πότε θα είναι έτοιμο
  • Χρηματοδότηση
Το όλο εγχείρημα είναι βασισμένο σε μία ιδέα της φοιτήτριας Ντορίτας Πιμπλή. 
Ευχαριστούμε την φοιτήτρια Μαρία Ανδρέου, για τις πολύτιμες συμβουλές της αναφορικά με τον δήμο Αθηναίων.
Advertisements
Κλασσικό