Χωρίς κατηγορία

Έκθεση: Ο Βιζυηνός Ενα Ταξίδι

image

“Ο Βιζυηνός ένα ταξίδι” είναι ο τίτλος της έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου “Γ.Βιζυηνός. Εις την Πόλιν”. Φοιτητές και απόφοιτοι της ΑΣΚΤ παρουσίασαν έργα τους εμπνευσμένα από την ζωή και το έργο του Γ. Βιζυηνού.

Πρόκειται για ένα χρωματικό ταξίδι, μία εικαστική συνομιλία με την ποίηση και την πεζογραφία του Βιζυηνού, μία άλλη προσέγγιση της προσωπικής του περιπέτειας. Η έκθεση έλαβε χώρα στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης από τις 12 μέχρι τις 15 Μαρτίου. Την έκθεση ζωγραφικής οργάνωσε το Γ΄Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ, με διευθυντή τον καθηγητή Μάριο Σπηλιόπουλο και επιμελήθηκε η επίκουρη καθηγήτρια Ερατώ Χατζησάββα.

image

Απόψεις από την έκθεση στο Ζωγράφειο Λύκειο

image

Συμμετείχαν οι: Κώστας Βαλιουτής, Κρίστη Γρηγοριάδου, Ανδριάνα Δαούτη, Ελένη Θεοδωροπούλου, Ελίνα Θεοδωροπούλου, Σοφία-Ρόζα Κοσμίδου, Χριστίνα Κουσουλίδου, Αγγελική Λόη, Χριστίνα Μαισοφοίη, Μαρίνα Μαλτέζου, Βιβή Μήλιου, Ευδοξία Μπακάλη, Πέννυ Μονογιού, Παρασκευή Μουστάκα, Liberty Peterson, Αλεξάνδρα Πετρανάκη, Φιλιώ Σαμψάκη, Βάσω Τζούτη, Γεωργία Τσίπουρα, Νίκος Παπαδόπουλος, Κωνσταντής Παπαμαργαρίτης, Χρήστος Παπασωτηρίου, Παναγιώτα Χάλαρη, Βίβιαν Χαλκίδη.

image

Έργα του Κώστα Βαλιουτή

image

Έργα της Σοφίας Κοσμίδου 

Στο Συνέδριο συμμετείχαν, επίσης, μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι.

Advertisements
Κλασσικό