Χωρίς κατηγορία

Ζάφος Ξαγοράρης: Ο νέος Πρόεδρος του Εικαστικού Τμήματος της ΑΣΚΤ

image

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 διεξήχθησαν στην ΑΣΚΤ, οι Προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Εικαστικού Τμήματος της ΑΣΚΤ, όπου με 23 ψήφους υπέρ, 1 λευκό και 2 άκυρα, εξελέγη Πρόεδρος ο διευθυντής του Η΄ Εργαστηρίου Ζωγραφικής αναπληρωτής καθηγητής Ζάφος Ξαγοράρης. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Ο νέος Πρόεδρος του Εικαστικού Τμήματος Ζάφος Ξαγοράρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης. Το θέμα της Διδακτορικής του Διατριβής, η οποία αποκτήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ήταν η κατασκευή των θαυμάτων από τον Ήρωνα τον Αλεξανδρέα. Εκτός από σχέδια δύο διαστάσεων το καλλιτεχνικό του έργο περιλαμβάνει ηχητικές εγκαταστάσεις και δράσεις στον δημόσια χώρο.

image

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις όπως: “Sotto Quale Cielo”, Μουσείο Riso, Παλέρμο, 2011, Manifesta 7, 2008, Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης, 2007, Bienal fin del Mundo, 2007, Sao Paulo Bienal, 2006 και άλλες. Υπήρξε ένας από τους επιμελητές του ελληνικού περιπτέρου στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, 2004 και της 2η Μπιενάλε της Αθήνας, 2009.

image

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Α.Σ.Κ.Τ. ενώ έχει υπάρξει προσκεκλημένος ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης και στο Πανεπιστήμιο του Sassari στην Σαρδηνία, ενώ έχει κληθεί να παρουσιάσει την δουλειά του σε Πανεπιστήμια όπως το IUAV της Βενετίας, το School of Visual Arts της Νέας Υόρκης, την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Μονάχου, την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Παλέρμο, το Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις στο Σικάγο και άλλα.

image

www.zafosxagoraris.net

Advertisements
Κλασσικό